Reinaldapark en Schoterbos krijgen nieuwe, gemarkeerde looproutes | Noordhollands Dagblad

2022-06-10 19:45:33 By : Ms. Panda mirror

Het Schoterbos.© Archieffoto United Photos

Haarlemmers kunnen dit jaar nog wandelen en hardlopen op twee nieuwe, gemarkeerde looproutes. De een komt te liggen in het Reinaldapark in Oost, de ander in het Schoterbos in Noord.

Uit gegevens van sportapps, zoals Strava en Garmin Connect, is gebleken dat sportieve Haarlemmers geregeld op die plekken te vinden zijn. Buurtcoaches en SportSupport beamen dat.

Met de looproutes hoopt het stadsbestuur inwoners te enthousiasmeren om te gaan sporten. Het gaat om trajecten van 2,5 tot 5 kilometer over bestaande paden. Daarnaast kunnen andere weggebruikers dankzij de markeringen makkelijker rekening houden met de recreanten, is de gedachte.

De routes zijn te herkennen aan roestvrijstalen punaises, die in het wegdek zijn verwerkt. Volgens het stadsbestuur zijn ze goed zichtbaar, onderhoudsarm en duurzaam. Daarnaast hebben ze nauwelijks impact op de openbare ruimte.

In de toekomst wil de gemeente nog twee looproutes aanleggen. Die moeten komen te liggen in Zuidwest en Schalkwijk. Omdat voor die locaties volop bouwplannen in de maak zijn, wacht het stadsbestuur met de aanleg.

Voor de aanleg van de vier looproutes bedragen de kosten 24.000 euro. Aan het beheer ervan verwacht de gemeente jaarlijks 2.400 euro kwijt te zijn.

Wil je dagelijks alle hoogtepunten uit het nieuws in je inbox?